Verandazeil op maat gemaakt, informatie !

Wilt U ook Uw veranda, serre, tuinhuis of de uitbouw van Uw stacaravan afsluiten?
Hieronder enkele foto’s en informatie van door ons gemaakte veranda zeilen, aanhanger zeilen, overkapping zeilen in opdracht van de klant.
Om U een idee te geven en meer informatie te verstrekken voor het aanschaffen van een verandazeil, serrezeil, zeil met raam, aanhangerzeil of bootzeil  klik hier voor ”informatie zeilen en doeken”. Daar informeren wij U hoe wij te werk gaan en wat wij voor informatie van U nodig hebben.

Bij ons bent U op het juiste adres voor een afdekzeil, veranda dichtmaken, aanhangerzeil op maat, boot afdekken met een bootzeil op maat.
Ook kunt U bij ons terecht voor serrezeilen, raamzeilen, zonnedoeken, scheidingsschermen, balkondoek, afscheidingsdoek of terrasdoek op maat.

Wij verwerken onze zeilen en doeken met onze eigen machines, hierdoor zijn de levertijden niet lang en krijgt U persoonlijk advies. Nog meer voordelen zijn dat U zelf kunt bepalen hoe Uw verandazeil eruit komt te zien.

Welk materiaal gebruiken wij voor een verandazeil?

Wij werken met twee soorten materialen; PVC Bisonyl
*PVC Bisonyl is wind en waterdicht, UV bestendig en is zeer geschikt voor verandazeilen, serrezeilen, aanhangwagenzeilen, tuinhuizen, aanhangwagens, containers, raamzeilen, afscheidingszeil en zeiloverkapping
U kunt het materiaal vergelijken met een vrachtwagenzeil, erg sterk en kan tegen een stootje.
Gewicht 640 grams per m2.
Kleuren: zwart, groen, grijs, blauw en antraciet
Gestikte band: zwart en grijs (Bij grijs band word grijs garen gebruikt)


Informatie voor een veranda zeil

Eerst een klein beetje informatie is erg handig voordat U gaat meten, dan weet U waar U rekening mee kunt houden;
Een serrezeil / verandazeil wordt speciaal met Uw wensen voor U gemaakt. Zo heeft U een verandazeil op maat.
Eigenlijk bestaat een standaard verandazeil niet, dit komt o.a. door de verschillende afmetingen en wensen.
U kunt het verandazeil zelf samenstellen met meerdere opties, deze opties worden hieronder vermeld bij ”Opties verandazeil” Zo kunt U in alle weersomstandigheden blijven genieten van Uw overkapping.
Een verandazeil met alleen een raam en ronde ringen kan ook, alleen heeft U hier wel andere bevestigingsmaterialen voor nodig.RONDE RING
Wij komen zelf niet meten, dit kunt U heel eenvoudig zelf, hiermee bespaart U de grootste kosten.

Heeft U de foto’s van onze klanten al bekeken die een veranda zeil van ons hebben gemonteerd? Hier kunt U ideeën op doen en zien wat zeker mogelijk is voor Uw zeil op maat. Heeft U een ander idee of weet U niet hoe U iets wilt….wij denken graag met U mee zodat U een perfect zeil of doek kunt ophangen. Heeft U twijfels over de kwaliteit of kleur, kom gerust langs of vraag een proefstukje aan.
Klik hieronder voor enkele foto’s van opdrachten van:
*Bisonyl – zoals verandazeilen, aanhangwagen, boot zeil, etc.
*Gaasdoek – Shadedoek – zonnedoek – winddoek – harmonicadoek

Opties verandazeil;

-Raam(doorzichtig folie); Onze ramen zijn maximaal 1.35 m breed, de lengte maakt niet uit, alleen het raam moet wel rondom aan het zeil vastgezet worden, minimaal 20 cm zeil.
-Kederprofiel;  Er wordt een pees aan het zeil genaaid en U krijgt een aluminium rails(kederprofiel) mee, deze hoort bevestigd te worden aan de bovenkant van Uw frame. Het zeil schuift U in het profiel en het zeil hangt aan de bovenkant vast. Dit systeem kunt U vergelijken met de voortent van een caravan die in een rails geschoven wordt. Het kederprofielsysteem wordt meestal aan de bovenkant vastgemaakt.KEDERPROFIEL-Zoom aan de binnen-onderkant; handig als U geen bevestiging aan de onderkant heeft, wanneer U hier bijvoorbeeld een aluminium of PVC buis in schuift, blijft het zeil hierdoor beter op zijn plaatst, ook is de zoom aan de binnen-onderkant handig voor het oprollen van het zeil.
Kleur zoom aan de binnen-onderkant wordt in dezelfde kleur van het gekozen zeil gemaakt.
-Windflap aan de voorkant; dit is vaak een extra optie gevraagd door de klant. Dit voor betere afwatering en de windflap houdt meer wind en regen tegen.
Kleur windflap wordt in dezelfde kleur van het gekozen zeil gemaakt.
-Tourniquets bevestiging; dit zijn ovale ringen die wij in het zeil slaan, de meegeleverde tourniquets bevestigt U met twee schroefjes op uw frame.(schroefjes zijn niet meegeleverd.)
De tourniquets kunnen op alle kanten van het zeil in de gestikte band geslagen worden mits er een frame is waarop de tourniquets bevestigd kunnen worden.
Tourniquets aan de onderkant is niet altijd mogelijk, omdat er vaak alleen tuintegels aanwezig zijn. Heeft U beneden geen mogelijkheid tot bevestigen? dan raden wij een binnen-onderkant zoom aan(zie hierboven-Zoom aan de binnen-onderkant).
Hoe werkt een tourniquet? De tourniquet komt met de sluiting door de ovale ring, kwartslag draaien en het zeil is bevestigd.

-Deur; handig als U, Uw frame helemaal dicht wilt maken en er toch in en uit wilt kunnen lopen. Een deur kan uit twee ritsen bestaan, 1 rits is ook mogelijk.
Kleuren ritsen: grijs en zwart. Bij een grijs zeil, gebruiken wij grijze ritsen. Bij een zwart, groen, blauw of antraciet zeil worden zwarte ritsen gebruikt.
-Ophangriempjes; wanneer U de zeilen wilt oprollen zijn ophangriempjes een mooie oplossing. De ophangriempjes worden aan de bovenkant bevestigd.
Kleuren ophangriempjes: grijs en zwart. Bij een grijs zeil, gebruiken wij grijze ophangriempjes. Bij een zwart, groen, blauw of antraciet zeil worden zwarte ophangriempjes gebruikt.
OPHANGRIEPJE

Onderhoud van uw zeil

Onderhoud / Schoonmaken zeil: De zeilen kunt U het beste schoonmaken met water of Ultramar PVC Partytent Cleaner. Voor het onderhouden van de raam(folie) kunt U het beste water of Ultramar Plastic Window Cleaner gebruiken.
Gebruikt nooit andere schoonmaakmiddelen zoals afwas, hier zitten chemicaliën in die de beschermlaag aantasten.

Opmeten van een verandazeil / serrezeil

Hieronder hebben wij een voorbeeld tekening die U kunt gebruiken, een eigen duidelijke schets is geen probleem.
Voor de zekerheid zou het ook handig zijn om een foto mee te sturen van Uw frame samen met Uw schets.
Om voor U een offerte te kunnen maken is het handig om buiten de exacte maten een schets van U te ontvangen.
Voor vragen kunt U ons contacten.

Wat is belangrijk voor Uw schets;
-heeft U alle informatie gelezen en voorbeelden bekeken?
-schets / tekening met de exacte maten, schets dient altijd van buitenaf getekend te worden
-bevestiging? Waar en welke bevestiging is mogelijk? boven, zijkanten, onderkant
Ovale tourniquets, gewone ronde messing vernikkelde ringen en/of kederprofiel.
-raam? Zo ja, waar wilt U het raam of de ramen? vanaf welke hoogte en hoe groot wilt U het raam ongeveer.
-deur? Zo ja, wilt U de deur uit één rits of twee ritsen.
-ophangriempjes? Zo ja, waar wilt U de mogelijkheid hebben om het zeil op te rollen. Bij alleen de deur of over de gehele breedte van het zeil.
-windflap en/of dubbele zoom ?
-kleur zeil
-kleur band
-eventuele opmerkingen

Klik hier om naar voorbeeld foto’s te gaan

ZEIL MET RAAM TEKENING