Veel gestelde vragen

Ondanks de vragen en antwoorden mag u altijd langs komen of contact met ons opnemen voor vragen:
Bezoek adres:
Valkenburgseweg 22 A
2223 KD  KATWIJK (Zuid-Holland)

Wij zijn aanwezig:
Maandag t/m zaterdag: 08:30 – 16:00 uur
Zondag: Gesloten

Tel: 0653448846 of mailen naar montagne-watersport@live.nl


*Zijn uw aanhangernetten geknoopt of gebrand?
Onze aanhangernetten zijn geknoopt.


*Wat is de levertijd van een aanhangwagennet? 
Zodra het geld is bijgeschreven op onze rekening sturen wij direct Uw bestelling naar U toe.

*Wat is de levertijd van een Bisonyl afdekzeil/Gaasdoek afdekdoek?
Als wij het Bisonyl afdekzeil/Schaduw afdekdoek op voorraad hebben en het bedrag is bijgeschreven op onze rekening of via IDEAL dan sturen wij U de bestelling direct naar U toe. Indien U een aangepaste maat heeft besteld is de levertijd 1 tot 5 werkdagen.

*Ik heb een aanhangwagen en wil graag uitsparingen erin, hoe moet ik dat bestellen?
U geeft ons de maten door, houd rekening mee met de overlap. Heeft u een voorrek dan kunnen wij de hoeken eruit halen, zodat het zeil netjesen afgewerkt onder het hek door gaat. Dan hebben wij de binnenmaat nodig tussen het rek, totale lengte en breedte inclusief overlap nodig.
AANHANGWAGEN TEKENING

*Hoe bevestigd ik het zeil op de aanhangwagen?
Wij hebben bevestigingsdoppen die u met een schroef kunt monteren op de aanhangwagen, daar leveren wij spanrubbers zonder en met s-haak, ook hebben wij elastiek(kleur zwart) die kan langs de bevestigingsdoppen. Soms hebben de aanhangwagens al haken waar het elastiek, spanrubbers langs gehaald kunnen worden.

*Voor het bestellen van een bootzeil hoe moet ik dat doen, komen jullie langs ?
Nee wij komen niet langs om het zeil op te meten, dit om een hoop kosten te besparen. Het opmeten is echter niet moeilijk.
De makkelijkste manier om het dekzeil op te meten vindt u hieronder een voorbeeld. U kunt bijvoorbeeld deze tekening downloaden(rechter muisknop -> afbeelding opslaan) om het makkelijk te maken. U mag ook een eigen schets aanleveren.
Uitleg: Als U het schip gaat opmeten moet er eerst een balk of buis over de lengte van Uw schip gelegd worden. Dit in verband met de afwatering, anders blijft het water op het zeil liggen en zakt het zeil in en dat is uiteraard niet de bedoeling.
De lengte en breedte moet dus over deze balk worden opgemeten inclusief overlap. Gemiddeld wordt een overlap van 20 tot 30 cm genomen, dit is uw eigen keus. Let op! Wilt u gewichtszakjes bij het zeil, houdt er dan rekening mee dan het gewichtszakje niet in het water hangt. Een gewichtszakje is ongeveer 20 cm hoog inclusief de ophanghaken.
We gaan verder meten: De breedte het liefste om de 50 cm naar achteren meten. Als het goed is heeft u dan alle afmetingen en kunnen wij aan de slag en heeft u binnenkort een goed en mooi betaalbaar zeil voor uw eigendom.BOOT-ZEIL-TEKENING_KLANT


*Hoe blijft het zeil op zijn plaats?
Wij leveren gewichtszakjes met de kleur van het zeil, een andere kleur is ook mogelijk als dat uw wens is. Deze gewichtszakjes worden geleverd met simplexhaken en wanneer dit bekend is bij de bestelling van het zeil kunnen we als u dit wenst alvast de gaten in het zeil op de juiste plek slaan. Gewichtszakjes kunnen ook los besteld worden. Ook leveren wij bevestigingsdoppen maar dan moeten er gaten in uw boot/schip geboord worden en dit vinden de meeste mensen zonde.


*Kunt u mij helpen aan een tweedehands caburateur voor mijn mercury buitenboordmotor?
Waarschijnlijk kunnen wij U wel van dienst zijn, alleen hebben wij wat meer gegevens van U nodig zoals het bouwjaar, aantal pk’s type en misschien een serienummer.

*Weet u misschien hoe het komt dat ik in mijn brandstoffilter allemaal bruine smurrie aantref? En kunt u mij aan een nieuw brandstoffilter voor mijn mercedes diesel helpen? 
Waarschijnlijk heeft U een bacterieel virus in Uw tank, waardoor Uw brandstoffilter verstopt. De oorzaak hiervan is condensvorming in Uw brandstoftank en verouderde brandstof. Door de Europese regelgeving zijn bepaalde toevoegingen in de brandstof verboden. Er zijn verschillende toevoegingen verkrijgbaar die dit soort problemen kunnen voorkomen. Wel dient U eerst Uw brandstoftank af te tappen en te reinigen voordat U een nieuw brandstoffilter plaatst. Voor Uw Mercedes zijn verschillende filters in de handel, dus U kunt het beste op Uw oude filter kijken wat de gegevens zijn.

*Mijn buitenboordmotor loopt na een keer trekken, maar komt geen meter voorruit als ik hem inschakel. Ik heb een Yamaha 5 pk langstaart. Weet u misschien wat de oorzaak is? 
Waarschijnlijk heeft Uw schroef de grond of een tak geraakt en is Uw breekpen gebroken. Vervang deze wel door een originele breekpen en niet door een ijzer pennetje of een spijker, want dat zal ten koste gaan van Uw propeller.

*Weet U een oplossing voor mijn zwemplateau van mijn valkkruiser, eenden en meerkoeten zitten er erg lekker maar ze kakken wel mijn zwemplateau vol. 
Sommige booteigenaren schaffen een nepkraai aan en hangen deze er boven, de watervogels schrikken hierdoor af. Een andere oplossing is een net wat wij eventueel op maat kunnen leveren.